Általam készített honlap egy barátom cégének (és a problémáik amik felmerültek :D)

Hellosztok!
Építőmérnökként dolgozok és mellette mint hobbi elkezdtem foglalkozni a webfejlesztéssel. Egyik volt szaktársam megkért, hogy készítsem el a cégük honlapját, mivel a régi már igencsak elavult. Kaptam is az alkalmon, hogy kipróbáljam magam egy valós projekten de akadt egy kis problémám.
Vettem domain és tárhelyet a web-server.hu oldalon, mivel az ő régi elavult oldaluk is ezt használta, gondoltam legalább megismerem a rendszert. A honlap azonban amit felraktam teszt jelleggel a saját domainemre, nem jelenik meg rendesen. Azt hiszem ezt megnézve egyértelműbb mintha részletesen leírnám: balintkiss.hu címen látható.
Teszt jeleggel felraktam a netlify oldalra, ami az alábbi linken látható: https://iso-pont.netlify.com/
Itt minden működik és pont úgy néz ki ahogyan megálmodtam.
Githubon itt érhető el: https://github.com/balint23h/iso-pont
Sass-t használtam kódírás közben de gondolom elég a végén felraknom az index.html-filet, main.js-t, illetve két mappában css, img.
A kód alighanem egy kicsit még “összebarkácsolt” mivel tényleg kezdő vagyok benne. Így nem tudom biztosan eldönteni, hogy én hibázok-e vagy a web-server.hu szolgáltatásából fakadhat a probléma?

Válaszotokat köszönöm, Bálint

1 Like

Nyitottam egy új topicot a kérdésemnek. Szóval ahogy Viktor is rámutatott hiányzik pár kép. A consolban látom én is a hibaüzeneteket. Megvizsgáltam inspect elementtel példáúl az első képet és ezt írja ki: “background-image: linear-gradient(rgba(0, 0, 0, 0.3), rgba(0, 0, 0, 0.3)), url(…/img/tető_2.jpg);” Ezzel az a gond h én ezt átneveztem teto.jpg-re, mivel csak így tudtam feltölteni a web-server.hu-ra.

A képeimet is így neveztem át és a css-ben is amit feltöltöttem is átírtam. Szóval fura mert mintha még a “régi” elnevezést keresné. Lehet csak valami teljesen triviális probléma amire tényleg csak tapasztalatlanságom vagy figyelmetlenség miatt nem jövök rá.

1 Like

Szia Bálint.
Próbáltad már a google domain oldalt, vagy a GoDaddy-t? Ezeknél a cégeknél elég jól működnek a domainek. De már Amazonon is lehet domaint vásárolni.
Az oldal jól néz ki, csak még van még mit rajta dolgozni.
Pár tipp:

  • Kellene hozzá adni, egy menüt, ahol a felhasználó, könnyen tudja navigáli, hogy mit szeretne, megnéni az oldalon és nem kell tekergessen folyamatosan.

  • Adhatnál még hozzá, pár UI elementet, ami elősegitené, hogy a felhasználó élménye gazdagodjon.

  • Az oldal nevét/azonositóját hasznos lenne az oldal tartalmával kapcsolatba hozni, hogy könnyebb legyen definialni az embereknek, hogy az oldal mihez kapcsolódik.

1 Like

Nálam a reference1.jpg, reference7.jpg, reference9.jpg, és reference 20.jpg hiányzik.
Próbáltad-e törölni a cache-t a böngészőben? Szokása a CSS fájlokat cache-be rakni, így ha módosítottál egy CSS fájlon, akkor szokása a régit látnia.

Hello!

Köszi az észrevételeket.
Hallottam már a GoDaddyről. Igazából alapvetően úgy terveztem, majd ott veszek domaint de mivel a barátom családi vállalkozásának az eredeti honlapja is a web-server.hu-n volt, én is ott vettem, hogy kicsit legalább ismerkedjek vele.

Van ugye négy fajta munka, amivel foglalkoznak. Az elején ha rákkatintasz valamelyikre akkor ugye “odavisz” az adott munka leírásához + referenciákhoz.

Természetesen az oldal neve és címe változik majd. Jelenleg csak amolyan teszt jeleggel használom ezt a címet.

Nagyjából úgy készűlt az oldal, hogy barátomnak volt egy egész határozott elképzelése és azt valósítottuk meg.

Ez az eredeti, ahova feltöltöm majd az újat: http://isopont.hu/szolgaltatasok/

Szia. Köszi, alighanem igen ez a “cashbe rakta” okozta nálam a gondokat a nyitó képeknél.

Sikerült közben javítanom a másik 4 képet is. A nevüket átírtam 1.JPG-ről pl.: 1.jpg-re. Nem is értem miért volt helyenként nagybetűs a kiterjesztés de most így jó.

Nem szorosan a kódoláshoz kapcsolódik, de érdemes lehet webre optimalizálni a képeket, mert rengeteg mindent szed le, és jelenleg 48 megabájt az egész oldal. Ez mobilinterneten különösen zavaró. Némi játszadozás a felbontással és a tömörítés mértékével csodákat tud tenni :slight_smile:

Igen, köszi :smiley: Kiposztoltam a tribute page szekcióba is és egyből ezt szúrták ki.

Én is észre vettem egyébként, hogy lassú és gyanakodtam is kicsit a képekre. Most utánna is járok neten, hogy hogyan, mennyire érdemes csökkenteni.

Egyik hozzászóló azt írta illene összesen 3 megabájt körül tartanom.

Például GIMP-pel azt tudod csinálni, hogy bekapcsolod az Előnézetet a JPEG exportálásnál, és lehúzod a minőséget amennyire csak lehet anélkül, hogy az szemmel látható durva hibákat okozna. A Speciális beállítások alatt tudsz még játszani pár értékkel.

N%C3%A9vtelen.

Például ennél a képnél az eredeti 2,8 MB-ot olyan 900 KB-ig tudtam letornázni átméretezés nélkül.

Köszi szépen. A hétvégén meg is próbálom.