Link to External Pages with Anchor Elements wont work please help

Tell us what’s happening:
this is my code and it’s not working can someone it tells me I need an a on my anchor please help

Here's a cat photos for you to follow.

Your code so far

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
  .red-text {
    color: red;
  }

  h2 {
    font-family: Lobster, Monospace;
  }

  p {
    font-size: 16px;
    font-family: Monospace;
  }

  .thick-green-border {
    border-color: green;
    border-width: 10px;
    border-style: solid;
    border-radius: 50%;
  }

  .smaller-image {
    width: 100px;
  }
</style>

<h2 class="red-text">CatPhotoApp</h2>

<img class="smaller-image thick-green-border" src="https://bit.ly/fcc-relaxing-cat" alt="A cute orange cat lying on its back. ">
<p> Here's a               
<a href="http//:freecatphotoapp.com"> cat photos</a> for your to follow</p>
<p class="red-text">Kitty ipsum dolor sit amet, shed everywhere shed everywhere stretching attack your ankles chase the red dot, hairball run catnip eat the grass sniff.</p>
<p class="red-text">Purr jump eat the grass rip the couch scratched sunbathe, shed everywhere rip the couch sleep in the sink fluffy fur catnip scratched.</p>

Your browser information:

Your Browser User Agent is: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/51.0.2704.79 Safari/537.36 Edge/14.14393.

Link to the challenge:
https://www.freecodecamp.org/challenges/link-to-external-pages-with-anchor-elements

You have a typo in your href. http//: should be http://

1 Like

[quote=“kevcomedia, post:2, topic:162929”]
http://
[/quote] still not working

Here's a cat photos for you to follow.

How come? The placement of the colon in the href is literally the only thing that’s off in your code.

I don’t know You need an a element that links to http://freecatphotoapp.com this is what it says

Try resetting your code. If it still fails, try clearing your browser’s cache.

did both and still not working

Can you show me your code?

The text between the <a> tags should be cat photos, not catphotos.
<a href=".."> catphotos</a> should be <a href="..">cat photos</a>.

Next time please paste the code instead of posting a screenshot. It’s tedious to look at the screenshot and type the code (and it can get error-prone too). To post code, hit the </> button on the forum editor.

oh ok thanks it worked sorry pretty new at this stuff

It’s okay. Glad it worked :slight_smile:

1 Like