Milyen háttérrel jöttél?
Az érettségi megszerzése után azonnal munkába álltam, az elmúlt 18 évben szinte mindennel foglalkoztam és mindent kipróbáltam, ahová nem kellett különösebb végzettség és gyakorlati úton meg lehetett tanulni. Jelenleg áruszállítóként dolgozom, egy furgonnal járom a várost.
Délután, este néha kicsit éjszaka, pedig jöhet a „programozás”.
2017-ben kezdtem el a tanulmányaimat, egy okj-s grafikus iskolát végeztem el először és folyamatosan fejlesztem magam azóta is. Váltakozóan csinálom a design és kódolás tutorialokat.
Hol találtad meg a freeCodeCampet?
Nem tudom már. A codeberrynél kezdtem, de közben rengeteg más tananyagot is megnéztem, szerintem a youtube-on bukkantam rá.
Mi a célod a freeCodeCamppel? Miért szeretnéd megtanulni a programozást / webfejlesztést?
Sok a csábító dolog benne, jó fizetés, home office ingyen kávé
De ahogy így telik múlik az idő és egyre többet látok meg a webfejlesztésből, azt tetszik benne igazán, hogy mindig van új és meg lehet valósítani „dolgokat”.
Ha már elkezdted a freeCodeCamp tananyagát, most hol tartasz benne? Vagy lehet inkább újrakezdenéd?
Párhuzamosan végzem a javascript és frontend részt. Javascriptben az objektumoknál járok, a frontendben a react előtt vagyok. Lassan de biztosan haladok, mert a javascript nem megy könnyen. 
Jelenleg néhány saját projecten dolgozom, amikben a html/css/scss/js/reszponzív alaptudásomat mélyítem el.
Rövid távú terveim: megcsinálni ezt az 5-6 weboldalt+ a sajátomat redizájnolni kicsit. Megszerezni a javascript és a frontendes certification-t az fcc-n. Befejezni a két udemy javascript tutorialt, amibe belekezdtem. Összedobni egy jó kis pénzügyi appot, amit tudok itthon használni.
Hosszabb távú terveim: Dolgozni a szakmában, minél több és komplexebb projectet megvalósítani, pl webáruházat, hasznos appokat. Fejlődni kicsit, ux/ui téren. Meg ami még közben alakul…
Van-e olyan kérdés, amivel ezeket a kérdéseket kiegészítenéd?
Viktor, neked mond valamit az, hogy amanaszka…?