Bemutatkozás a közösségnek

Szia!

Kérlek mutatkozz be a közösségnek :slight_smile:
Milyen háttérrel jöttél? (mit tanulsz, mit dolgozol, nyugdíjas vagy-e vagy főállású anyuka stb.) :woman_student: :construction_worker_man: :baby:
Hol találtad meg a freeCodeCampet? :family_man_woman_girl_boy: :spider_web: :email:
Mi a célod a freeCodeCamppel? Miért szeretnéd megtanulni a programozást / webfejlesztést? :robot:
Ha már fejlesztőként dolgozol, akkor mi motivál? Miért kezdtél neki a programozásnak, mi tetszik benne? :heart:
Ha már elkezdted a freeCodeCamp tananyagát, most hol tartasz benne? :white_check_mark: Vagy lehet inkább újrakezdenéd? :repeat:
Van-e olyan kérdés, amivel ezeket a kérdéseket kiegészítenéd? :heavy_plus_sign:

1 Like

Akkor jó példát mutatva el is kezdem a bemutatkozást :slight_smile:

:framed_picture: Háttér

  • 2010-ben végeztem mérnök informatikus BSc szakon hálózati és webtechnológiák szakirányon
  • 2010 óta (9+ év) dolgozom webfejlesztés témában. Leginkább belső információs rendszereken dolgoztam (CRM, ügyviteli rendszerek, PM rendszerek), illetve más egyedi fejlesztéseken (booking rendszer, online oktatási rendszer, bélyegző tervező, ajánlat konfigurátor, egyedi megrendelési rendszerek, pszichológiai teszt alapú társkereső, ételböngésző, stb.)
  • Jelenleg egy online oktatási rendszeren dolgozok: https://webuni.hu és mellette van pár saját ügyfelem egyéni vállalkozóként. Célom, hogy idővel tudjak segíteni elhelyezkedni minden webfejlesztést tanulónak :slight_smile:
  • ezeken felül online kurzusokat készítek magyar nyelven https://webuni.hu/oktato/radi-viktor

Hol találtam a freeCodeCampet?

A GitHubnak van egy “trending repositories” hírlevele, és abban úgy 4+ évvel ezelőtt a freeCodeCamp folyamatosan előkelő helyet foglalt el, így kíváncsivá tett, hogy mit tud. Megnéztem, és elnyerte tetszésem :slight_smile: így csatlkoztam a budapesti közösséghez :hungary:

Mi a célom a freeCodeCamppel? :goal_net:

Szeretném, ha minél jobban elterjedne ez az ingyenes tanulási lehetőség. Szóval a célom, hogy terjesszem az “igét” :smiley: és segítsek másoknak a haladásban. Ezért is szervezek időközönként freeCodeCamp coffee & code eseményeket :slight_smile:

Miért tanulok / dolgozok webprogramozóként? :man_office_worker:

A programozás egy alkotó és érték teremtő tevékenység. Szeretek alkotni és másnak ez által a hasznára lenni :slight_smile:

Most te jössz :slight_smile:

1 Like

Gratula :slight_smile: Jó látni, hogy vannak még kitartó és elhatározott emberek :slight_smile:

Sziasztok!
Háttér
Rendszergazdaként dolgoztam az utóbbi 10 évben, előtte vállalkozóként szereltem számítógépeket, előtte meg alkalmazottként. Pár évente mindig felbukkant a kódolás, mint lehetőség de mindig ellaposodott a dolog. Volt a Kovács Bence-féle “Csak egy ezres”-sel egy próbálkozásom. Akkor készítettem egy ismerősnek egy készlet nyílvántartó kis okosságot (HTML, PHP, no CSS gondolhatod hogy néz ki :slight_smile: ), amire büszke vagyok. Web programozást komolyabban 3 éve kezdtem el (újra) tanulni. Codeberryvel kezdtem, majd Codecademy és most a FCC van soron. Néha átkalandozok a SoloLearn-ra a challenge-k miatt. Jól le lehet mérni azzal, hogy hol van hiányosság. Most megakadtam a JS objektumoknál, döcögősen de haladok.
Hol találkoztam a FCC-pel?
Passz. Már nem emlékszem. Szerintem Facebook-on jött velem szembe.
Miért tanulok / dolgozok webprogramozóként?
Probléma megoldás, alkotás folyamata nagyon tetszik /…és egyéb közhelyek. :slight_smile: /. A közösséget nagyon szeretem. Néha elfogy a lendület és ilyenkor jó olvasni a szakmában dolgozók történeteit és ez újra ad egy erős löketet.
Tervek
Otthonról /200km-re Budapesttől/ dolgozni webprogramozóként. Plusz elmenni egy freeCodeCamp coffee & code eseményre feltöltődni és találkozni veletek. :slight_smile:

1 Like

Köszi a bemutatkozásod, felemelő volt elolvasni :slight_smile:

Sziasztok!

Milyen háttérrel jöttél?
Jelenleg gépészmérnökként dolgozom

Hol találtad meg a freeCodeCampet?
Egy podcsatben hallottam róla (Javascript Jabber).

Mi a célod a freeCodeCamppel? Miért szeretnéd megtanulni a programozást / webfejlesztést?
Jobb fizetés, távmunka lehetősége, és azokat az oldalakat elkészíteni, amiket régóta szerettem volna.

Ha már elkezdted a freeCodeCamp tananyagát, most hol tartasz benne?
Front End Libraries Certificationön belül a Sass résznél tartok

1 Like

Ügyes :slight_smile: Akkor már eléggé előre haladt állapotban vagy :slight_smile: Milyen oldalakat szeretnél elkészíteni? (ha kérdezhetem)

Sziasztok!

Háttér

Tanultam korábban programozást, de sajnos komolyabban sosem foglalkoztam vele végül.

Hol találtam a freeCodeCampet?

Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy ingyenes oktatóoldalt kerestem és nagyjából a második oldal volt, amit kiadott a Google :slight_smile: az tette vonzóbbá a többi hasonló oldalnál, hogy itt rendszeresen vannak ingyenes összejövetelek, ahol személyesen kérdezhetek olyanokat, akik jóval több tapasztalattal rendelkeznek nálam

Mi a célom a freeCodeCamppel?

Nagyon szeretnék programozással foglalkozni, célom, hogy olyan tudást szerezzek, amivel később elhelyezkedhetek ebben a szektorban.

Miért tanulok / dolgozok webprogramozóként?

Mindig is érdekelt az informatikai és a programozás világa, de eddig csak felhasználóként követtem a dolgokat. Nagyon szeretek alkotni, gondolkodni és új dolgokat tanulni és ez a világ egy folyamatosan változó, kreatív megoldásokat megkövetelő világnak tűnik. :slight_smile:

Nagyjából ennyi, megyek is vissza folytatni a tanulást :slight_smile:

Köszi a bemutatkozást :slight_smile:

Sziasztok!

Háttér
Soha nem tanultam programozást. Python-al próbálkoztam, de bármi amit találtam tutorialt egyszerűen megerőszakolta az agyamat ahogy elmondták. Nagyon rossz élmény volt, mert totál hülyének éreztem magam. Egyébként fotósként dolgozom, az is a szakmám. Leginkább a UI/UX az ami érdekel.

Hol találtam a freeCodeCampet?
A Quora oldalán ajánlotta valaki. Gondoltam teszek egy próbát.Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a HTML-ből valamit értek. Kicsit átjön valami abból amit épp az adott lecke magyaráz. Szóval ez most úgy érzem betalált.

Mi a célom a freeCodeCamppel?
Szeretnék webdesignal, programozással foglalkozni. Átlátni olyan feladatokat, aminek eddig csak utasa voltam. Szeretnék külföldön, vagy otthonról, illetve jobb fizetésért dolgozni.

Miért tanulok / dolgozok webprogramozóként?
Nálam még csak a tanulás jöhet szóba. Viszont azért csinálom, hogy eljussak arra a szintre, hogy a világjobbító ötleteimet meg tudjam csinálni.

Üdv.: Error DeLuc Man

1 Like

Sziasztok!

Háttér

Még a középiskolában tanultam programozást (Delphi, Pascal), de aztán nagyon más irányt vett fel az életem, meg valahogy nem is fogott meg annyira akkor ez a dolog. Azonban soha nem tűnt el az érdeklődés belőlem és most újra belevágnék.

Hol találtam a freeCodeCampet?

Nem is tudom. Talán véletlenül bukkantam rá.

Mi a célom a freeCodeCamppel?

Igazán komolyan szeretnék programozással foglakozni és úgy tűnik, hogy ez egy olyan hely, ami segíthet nekem ebben. :smiley:

Miért tanulok / dolgozok webprogramozóként?

Nem sokat tudok erről a világról, igazi kívülálló vagyok, de úgy látom, hogy ez az út egy igazán izgalmas, kreatív és kiszámíthatatlan “játék”. Nekem pedig pont erre van szükségem. :smile:

Üdv ErrorDeLucMan!
Köszönöm, hogy bemutatkoztál.
Milyen világjobbító ötleteid vannak? :slight_smile:

Üdv dede86!

Köszönöm, hogy bemutatkoztál! :slight_smile:
A programozás valóban egy izgalmas játék :slight_smile: Ha kihívásokat keresel az életben, akkor azt itt megtalálod bőségesen :slight_smile:

Igazából ezt szófordulatként használtam hogy világjobbító. Arra akartam utalni, hogy bennem mindig dolgozik a környezetem segítésére való hajlam.

Milyen háttérrel jöttél?

Az érettségi megszerzése után azonnal munkába álltam, az elmúlt 18 évben szinte mindennel foglalkoztam és mindent kipróbáltam, ahová nem kellett különösebb végzettség és gyakorlati úton meg lehetett tanulni. Jelenleg áruszállítóként dolgozom, egy furgonnal járom a várost.

Délután, este néha kicsit éjszaka, pedig jöhet a „programozás”.

2017-ben kezdtem el a tanulmányaimat, egy okj-s grafikus iskolát végeztem el először és folyamatosan fejlesztem magam azóta is. Váltakozóan csinálom a design és kódolás tutorialokat.

Hol találtad meg a freeCodeCampet?

Nem tudom már. A codeberrynél kezdtem, de közben rengeteg más tananyagot is megnéztem, szerintem a youtube-on bukkantam rá.

Mi a célod a freeCodeCamppel? Miért szeretnéd megtanulni a programozást / webfejlesztést?

Sok a csábító dolog benne, jó fizetés, home office ingyen kávé :blush: De ahogy így telik múlik az idő és egyre többet látok meg a webfejlesztésből, azt tetszik benne igazán, hogy mindig van új és meg lehet valósítani „dolgokat”.

Ha már elkezdted a freeCodeCamp tananyagát, most hol tartasz benne? Vagy lehet inkább újrakezdenéd?

Párhuzamosan végzem a javascript és frontend részt. Javascriptben az objektumoknál járok, a frontendben a react előtt vagyok. Lassan de biztosan haladok, mert a javascript nem megy könnyen. :slight_smile:

Jelenleg néhány saját projecten dolgozom, amikben a html/css/scss/js/reszponzív alaptudásomat mélyítem el.

Rövid távú terveim: megcsinálni ezt az 5-6 weboldalt+ a sajátomat redizájnolni kicsit. Megszerezni a javascript és a frontendes certification-t az fcc-n. Befejezni a két udemy javascript tutorialt, amibe belekezdtem. Összedobni egy jó kis pénzügyi appot, amit tudok itthon használni.

Hosszabb távú terveim: Dolgozni a szakmában, minél több és komplexebb projectet megvalósítani, pl webáruházat, hasznos appokat. Fejlődni kicsit, ux/ui téren. Meg ami még közben alakul…

Van-e olyan kérdés, amivel ezeket a kérdéseket kiegészítenéd?

Viktor, neked mond valamit az, hogy amanaszka…? :slight_smile:

Ha így folytatod, akkor nagy eséllyel fejlesztői munkád lesz :slight_smile: Legalábbis az eddigi példák alapján :slight_smile: Az amanaszka sajnos semmit se mond, bár most megnéztem googleben, hogy mit is jelent. Miért kérded? :slight_smile:

Kösz a pozitív megerősítést. Rajta vagyok az ügyön. :slight_smile:
Csak azért kérdeztem, mert az amanszka egy folyamatos program, ami bizonyos hétvégékre kötöttséget jelent nekem és gyanúsan sokszor esett egybe az általad szervezett meetuppal… :slight_smile: Már kezdtem gyanakodni, hogy van összefüggés… :slight_smile:

Mostanság a hónap 9. napja utáni vasárnapra szerveztem = fizetés utáni vasárnap :smiley: Az egybeesés csak a véletlen műve lehet.

Sziasztok!

Én először egy Wordpress bootcamp-en hallottam a Freecodecamp-ről. Engem igazából a UX/UI érdekel, de a jelenlegi állásajánlatokat elnézve rájöttem, hogy gyorsabban találok (és jobb) munkát, ha először végigmászom a web development létrát, aztán majd onnan megyek át UX-ra.

Jelenleg Barcelonában élek és azért tanulom az egészet, hogy távmunkában dolgozhassak főállásban valamilyen egzotikus országban :upside_down_face:

Egyelőre a kurzus elején tartok, most csinálom a responsive web design projekteket. Mellette természetesen főállásban dolgozom, úgyhogy nem könnyű ._.

Örülök, hogy itt lehetek!

:slightly_smiling_face:

Szia Réka!

Örülünk, hogy itt vagy :slight_smile:
Szerintem nem kell végigmásznod az egész web development létrát a UX-hez,
“csak” a frontendes részt :slight_smile:

Ha egzotikus helyekről szeretnél dolgozni távmunkában, akkor ajánlom a digitális nomádok csoportot. Itt a Facebook link: https://www.facebook.com/groups/DigitalisNomadok/
Itt sok infót kaphatsz :slight_smile:

Sok sikert a projektekhez :slight_smile: Ha szabadnak érzed magad rá,
akkor akár megoszthatod velünk az elkészült projekted, hogy inspirálhasd a többieket :slight_smile:
És nem kizárt, hogy építő kritikát is fogsz kapni :wink:

1 Like